vrijdag 6 januari 2023

Nieuwe CD 'Mirrored in Time' nu uit!!

De trombone bestaat al heel lang en toch is er heel weinig goede kamermuziek voor geschreven. Met dit album probeer ik daar samen met mijn Concertgebouworkest celloega;s van het Alma Kwartet iets aan te doen!!

Een collectie van splinternieuwe composities voor Trombone en Strijkkwartet, gespiegeld door verrassende arrangementen voor diezelfde bezetting van bestaande meesterwerken uit de muziekgeschiedenis.

Bestel hier!

Of te beluisteren op spotify

Zomercursussen

maandag 18 maart 2019
Komende zomer geeft Jörgen les tijdens 3 verschillende zomercursussen: In Volterra (Italië), Ljubljana (Slovenië) en Singapore.

De eerste is van 1 t/m 7 juli tijdens het eerste Punto Art Festival in Volterra, Toscane. Een week met intensieve lessen, mock audities, ensemblespel, concerten in het festival etc…er zijn maar weinig plekken, dus schrijf snel in.
Meer info en inschrijven op: https://www.puntoarte.eu/masterclass

Van 17 t/m 22 juli een vergelijkbaar festival in Ljubljana. Informatie en inschrijven op:  https://ljubljanafestival.si/en/mojstrski-tecaji-festivala-ljubljana/

De laatste is van 25 t/m 28 juli in Singapore. Informatie daarover volgt zsm

Nieuw album Fratres is uit!

zondag 28 oktober 2018

Jörgen's nieuwste SACD Fratres voor het label BIS is uit!

Nieuwe versies van muziek van Arvo Pärt gecombineerd met Jörgen's eigen arrangementen van Bach klavecimbel-concerten, die weer gebaseerd zijn op Italiaanse barok-concerten van Marcello en Vivaldi. Alles begeleid door Camerata RCO, een groep geweldige collega's uit het Koninklijk Concertgebouworkest.

Bestel op BIS.se

Digitale downloads via e-classical.com

Jörgen tekent bij Londens management Rayfield Allied

dinsdag 26 juni 2018

Jörgen is verheugd aan te kondigen dat hij voortaan wereldwijd vertegenwoordigd zal worden door Ben Rayfield van het gerenommeerde Londense management Rayfield Allied.

meer info

Nieuwe CD: trombone concert van Harald Genzmer

dinsdag 13 februari 2018

Een nieuwe CD met een opname van het trombone concert van Harald Genzmer, onlangs opgenomen in Berlijn, is nu verkrijgbaar. Zie de discografie.

CDs weer verkrijgbaar

dinsdag 13 februari 2018

Jörgen's debuut CD op Channel Classics, "Jörgen van Rijen - trombone" en het solo album "I was like WOW" zijn weer op voorraad. Zie de discografie voor meer details / om te bestellen.

Masterclasses in Texas, Londen en Portugal

dinsdag 13 februari 2018

Jörgen geeft in het voorjaar van 2018 een serie masterclasses: op drie highschools en universiteiten in Texas, op de Royal Academy of Music in Londen en in Alicante, Portugal. Zie de agenda voor meer details.

MacMillan trombone concert uitvoeringen vervolgd

dinsdag 13 februari 2018

De serie uitvoeringen van het trombone concert van James MacMillan met de opdrachtgevende orkesten gaat door met concerten met de Dallas Symphony in februari 2018 en het orkest van het Staatstheater Cottbus in maart 2018. Dit wordt gevolgd door concerten met deFilharmonie in Antwerpen en het Orkest van de Suisse Romande, beiden in november 2018. Zie de agenda voor meer details.

Wereldpremière trombone concert James MacMillan

woensdag 10 mei 2017

Op 20 april 2017 speelde Jörgen van Rijen de wereldpremière van het voor hem geschreven trombone concert van James MacMillan met het Koninklijk Concertgebouworkest o.l.v. Ivan Fischer. Het stuk werd zeer goed ontvangen door het publiek én de pers.

“Een concert voor de eeuwigheid

De trombone zong, zong, zong…  Helemaal aan het eind vloerden Van Rijen en MacMillan mij volledig. In de serene, tot rust gekomen harmonieën haalde de trombone nog een keer hartverscheurend uit. Wonderschone wanhoop.”

Peter van der Lint, Trouw

Mooi hoe MacMillan Van Rijen in volle glorie laat schitteren. Naadloos lopen zijn solo’s over in de opzwepende klanken van het orkest.”

De Telegraaf

Al met al bleek het Tromboneconcert een gedroomd showstuk voor de soeverein spelende Van Rijen

NRC

Videos:

https://www.youtube.com/watch?v=mSr6o1mZaf8

https://www.youtube.com/watch?v=rsH5L7r6Zf0

Live radio uitzending van het concert (online tot juli 2017):

http://www.radio4.nl/luister-concerten/concerten/6680/spiksplinternieuw-tromboneconcert

 

CD "Pitch Black" Brass United goed ontvangen

woensdag 3 mei 2017

De eerste CD van Brass United ontving uitstekende recensies:

Recensie Het Parool

Recensie NRC

Recensie De Volkskrant *****