Wereldpremière trombone concert James MacMillan

woensdag 10 mei 2017

Op 20 april 2017 speelde Jörgen van Rijen de wereldpremière van het voor hem geschreven trombone concert van James MacMillan met het Koninklijk Concertgebouworkest o.l.v. Ivan Fischer. Het stuk werd zeer goed ontvangen door het publiek én de pers.

“Een concert voor de eeuwigheid

De trombone zong, zong, zong…  Helemaal aan het eind vloerden Van Rijen en MacMillan mij volledig. In de serene, tot rust gekomen harmonieën haalde de trombone nog een keer hartverscheurend uit. Wonderschone wanhoop.”

Peter van der Lint, Trouw

Mooi hoe MacMillan Van Rijen in volle glorie laat schitteren. Naadloos lopen zijn solo’s over in de opzwepende klanken van het orkest.”

De Telegraaf

Al met al bleek het Tromboneconcert een gedroomd showstuk voor de soeverein spelende Van Rijen

NRC

Videos:

https://www.youtube.com/watch?v=mSr6o1mZaf8

https://www.youtube.com/watch?v=rsH5L7r6Zf0

Live radio uitzending van het concert (online tot juli 2017):

http://www.radio4.nl/luister-concerten/concerten/6680/spiksplinternieuw-tromboneconcert

 

CD "Pitch Black" Brass United goed ontvangen

woensdag 3 mei 2017

De eerste CD van Brass United ontving uitstekende recensies:

Recensie Het Parool

Recensie NRC

Recensie De Volkskrant *****

Gramophone Editor's Choice voor Tintomara

maandag 8 juni 2015

De nieuwe CD Tintomara is in het tijdschrift Gramophone uitstekend gerecenseerd en gekozen tot Editor's Choice.

Jörgen van Rijen in de US / Canada

donderdag 26 februari 2015

De komende weken zal Jörgen een aantal recitals, masterclasses en lessen geven in New York, Toronto en Montreal. Zie de agenda voor meer details.

Nieuwe CD Tintomara

zaterdag 31 januari 2015

De nieuwe duo CD Tintomara van Jörgen van Rijen en Wim Van Hasselt is nu verkrijgbaar op Channel Classics. Zie Discografie.

Jörgen van Rijen in New York

donderdag 13 maart 2014
Jörgen van Rijen speelt in de periode januari t/m juli 2014 in de New York Philharmonic, als "associate principal". Hij gaat ook met hen op tournee naar o.a. het Verre Oosten en is voor deze periode met zijn gezin naar New York verhuist. In augustus keert hij terug bij het Koninkijk Concertgebouworkest. 

Borletti-Buitoni Trust 10th Anniversary

maandag 19 november 2012

Op 18 en 19 mei 2013 zal Jörgen meewerken aan "BBT Celebrated", de viering van het 10-jarig jubileum van de Borletti-Buitoni Trust, in de Queen Elizabeth Hall in London. Hij zal een masterclass verzorgen en deelnemen aan een kamermuziek concert, samen met oa Mitsuko Uchida en enkele "mede"  prijswinnaars van dit fonds. Meer informatie.

Optreden met CMV Excelsior Schraard

zondag 18 november 2012

Op zaterdag 24 november zal Jörgen als solist optreden met CMV Excelsior Schraard, ter gelegenheid van hun 90-jarig jubileum, in het MFC Maggenhiem te Dokkum, en zal hij tevens een Workshop verzorgen. Meer informatie: www.excelsior.schraard.nl

 

Vijfde editie Slide Factory

zondag 18 november 2012

De vijfde editie van Slide Factory, het tweejaarlijkse internationale trombone festival, staat gepland van 29 - 31 maart 2013, in De Doelen te Rotterdam. Het Nieuw Trombone Collectief geeft acte de presence samen met vele trombonisten van over de hele wereld. www.slidefactory.nl

Vriendenconcert "Heralding the New Year"

zondag 18 november 2012

Op 6 januari 2013 werkt Jörgen van Rijen mee aan een Vriendenconcert met de koperblazers van het KCO, in de Kleine Zaal van het Concertgebouw, met als titel "Heralding the New Year". Hij zal o.a. een nieuw solowerk van Florian Magnus Maier uitvoeren.